Murare Stockholm

Letar du efter erfarna och professionella murare i Stockholm? Vi som arbetar hos Jontes Mur & Puts har den utbildning och erfarenhet som krävs för att ert projekt ska bli genomfört på bästa möjliga sätt.

Vårt skickliga team av murare erbjuder till exempel murning och putsning av skorstenar, renovering av fasader samt betongarbeten av olika slag. Vi utför alla uppdrag med samma engagemang och fokus på dig som kund oavsett om det gäller ett större eller mindre uppdrag i Stockholm, men även på ett flertal andra orter i dess omnejd.

Kontakta en erfaren murare

Har du behov av en erfaren murare? Kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Murare som utför uppdrag på flera orter

Utöver i Stockholm tar Jontes Mur & Puts sig an olika sorters murningsuppdrag på flera andra orter såsom i Örebro, Arboga, Katrineholm, Eskilstuna, Flen, Västerås, Helleforsnäs och Strängnäs.

Yrkets historia

Murare är ett av de äldsta yrkena inom byggbranschen. Från medeltiden och fram till mitten av 1800-talet var det murmästare och timmermän som stod för byggandet i Sverige. Deras arbete innebar att skapa ritningar samt att bygga hus och tack vare deras gedigna hantverk finns många så kallade kulturfastigheter kvar i gott skick. Numera har man industrialiserat all byggnation och de olika yrkesgrupperna har blivit mer specialiserade.

Trots alla förändringar så finns det material och yrken som inte försvinner. Byggmaterial som till exempel använt sten, tegel och puts har använts i flera tusen år och är fortfarande vanligt förekommande inom byggbranschen. En person som arbetar som murare spelar fortfarande en viktig roll inom tungt byggande. Även om han eller hon numera använder sig av maskiner och verktyg som drivs av el.

Murare Stockholm
Murning av erfaren murare

Vilka arbetsuppgifter har en murare?

En murare har ett varierat yrke och kan få hantera många olika sorters material. Den vanligaste arbetsuppgiften är dock murning av block- eller tegelväggar samt putsning. Tegelstenarna eller blocken placeras på varandra och fogas samman med hjälp av murbruk. Arbetet görs manuellt och muraren har en murslev till sin hjälp.

För att kunna arbeta som murare måste du vara noggrann och ha en god materialkännedom. En tegelvägg eller en skorsten måste vara korrekt konstruerad och får absolut inte vara sned eller luta.

Murare kan få en mängd olika uppdrag vilket till exempel kan innefatta att mura väggar som är bärande, plattsättning, inredningsarbeten, installation av skorsten.